Dagkonferens

Själva ordet konferens, kommer från latinets ord conferre som betyder sammanföra. Att boka en dagkonferens handlar om att sammanföra folk så att dessa kan träffas, byta information med varandra och jobba för att nå vissa mål. En dagkonferens är tidsbegränsad till att vara över just en dag och det kan ibland räcka med det.

När du planerar in för en dagkonferens, så är det i stort sett samma punkter som om du skulle boka in en konferens över flera dagar, förutom att du i detta fall slipper att tänka på logi. Dock måste du fortfarande hitta en lämplig konferensanläggning, som uppfyller de krav och önskemål du har. Det finns många bra lokaler och anläggningar som passar utmärkt för att ha konferens på och många av dem riktar in sig på just dagkonferenser. Det lämpligaste när det kommer till denna typ av konferens, är att hitta lokal eller anläggning nära där ni befinner er. Eftersom ni enbart har en dag, så är det dumt att lägga halva dagen på att resa. Det finns förvisso möjligheten att enbart sova över en natt och hem dagen efter. Men om ni vill få till en effektiv dagkonferens, så är det smart att titta över alternativen i er närhet. Du kan välja att ha din konferens över dagen, på företaget, men det kan vara skönt för er alla att se andra vyer. Det öppnar upp era sinnen något bättre att komma utanför kontoret eller arbetsplatsen.

Fundera över om du vill ha en dagkonferens som sträcker sig fram till kvällen och om en middag ska ingå. Att umgås över friare former och samverka är ett bra sätt att komma närmare varandra, både som medarbetare eller som chef och medarbetare.

Du kan boka en dagkonferens helt på egen hand, eller så tar du hjälp av en aktör som kan ge er en helhetslösning. Fundera även på om det räcker med en dagkonferens för de punkter du har tänkt att konferensen ska innehålla. I vissa fall kan det vara bra att förlänga er konferens med en dag ytterligare, för att säkerställa att ni hinner med. För många i företag i Stockholm är det speciellt skönt att komma iväg en stund, en liten bit utanför city finns gott om bra konferensanläggningar. Läs mer på konferensstockholm.biz och planera inspirerande mötesdagar.


Posted

in

by

Tags: